23 června, 2011

Aktuality ze Španělska

Web, který bude informovat o procesu: http://thespanish12.wordpress.com

Na pátek 24. 6. jsou svolány demonstrace před španělskými ambasádami v různých městech světa. Ve Španělsku se bude demonstrovat ve třinácti či více městech.
Stránka události na FB
Stránka události v Praze

Z tiskové zprávy IA (zde):
Je potvrzené, že všichni zatčení jsou z jedné ze dvou organizací, Igualdad Animal a Equanimal. Jedenáct z nich bylo převezeno k soudu Sant. de Compostela. Jediný Javier Moreno v místě bydliště nebyl zadržen a je stále na svobodě, zatykač je na něj ale vydaný. Aktivisté jsou obviněni ze škod na životním prostředí, nedovolených vstupů na pozemky a kriminálního spolčování.


Podkladem pro zatčení aktivistů je akce, při které bylo vypuštěno 20 000 norků z farmy v Galicii v listopadu 2007. Obě organizace popřely svou účast na akci, ačkoli ji neodsoudili. Podle současného mluvčího IA Davida Granady byli členové těchto organizací zatčeni proto, že policie nenašla nikoho, koho by z vypuštění zvířat obvinila.

"Během několika posledních let jsme prováděli rešerše kožešinového průmyslu, a jelikož jsme v tomto dvě nejaktivnější organizace, sebrali hlavní členy a mluvčí," řekl Granada a dodal, "tato zatčení jsou nespravedlivá, protože nikdo z nich se na vypuštění zvířat nepodílel."

Během zátahu policie provedla domovní prohlídku nejen zadržených, ale i některých členů jejich rodin, kteří podle Granady nebyli uvedeni na příkazu k zatčení a nemají s tím nic společného. Policie zabavila počítače s fotkami atd. Do Santiaga de C. by měl dorazit právník, který se o případ začne zajímat.

Igualdad Animal můžete sledovat na FB, publikují aktuality
Španělská FB i anglická FB stránka.

Žádné komentáře:

Okomentovat